top of page

STANDAARD SCHATTING
€ 250,- incl BTW

Geschikt voor: 

Aankoop/verkoop

Bij de aan- en verkoop van een pand is het belangrijk de marktwaarde van de woning te kennen. Dankzij een objectieve, onafhankelijke en gedetailleerde waardebepaling kan je immers een correct bod uitbrengen of je woning aan een juiste prijs verkopen.

Heymans Vastgoed kan u ook ondersteunen bij die verkoop, zodat u het huis kan verkopen zonder makelaar.

Ontdek hier meer over onze verkoopbegeleiding.

Schenking

In geval van een schenking adviseren notarissen steeds om een schatting en schattingsverslag te laten opmaken, iets wat we bij Heymans Vastgoed steeds doen. Deze schatting wordt ook gebruikt om de schenkbelasting te berekenen, die betaald moet worden door degene die de schenking ontvangt. Zo is er achteraf geen discussie mogelijk over de waarde van de woning, met zowel familie als de fiscus.

Uitkoop in mede-eigendom

Bij de verdeling van een mede-eigendom is het aangeraden om een onafhankelijke schatting te laten maken van het pand in kwestie. Zo kan u met familieleden een correcte prijs overeenkomen voor de uitkoop van het vastgoed. Daarnaast kan deze schatting gebruikt worden voor de berekening van het verdeelrecht, die 2,5% bedraagt.

Scheiding

Bij een scheiding zijn er meerdere mogelijkheden met betrekking tot het vastgoed in verdeeldheid. Zo kan de mede-eigendom verdeeld, verkocht of in verdeeldheid gehouden worden. In het geval van de verdeling of verkoop van de mede-eigendom is een onafhankelijke schatting onmisbaar, zodat een correcte afhandeling gegarandeerd is en het verdeelrecht, beter bekend als de ‘miserietaks’ van 1%  of 2,5%, eenvoudig berekend kan worden. Heymans Vastgoed vormt in dit geval een discrete en betrouwbare partner.

pexels-frank-barning-7353333 (1).jpg

Transparantie

Kwalitatief

Lokale kennis

Professionaliteit

Image by Thomas Bormans

Vlabel - erkend

Lokale kennis

Onafhankelijk

Professionaliteit

VLABEL SCHATTING
€ 350,- incl BTW

Geschikt voor: 

Nalatenschap

Wanneer u een aangifte van nalatenschap indient, moet naast de waarde van de roerende goederen ook de waarde van de onroerende goederen opgegeven worden. Om de waarde van die onroerende goederen te schatten is een standaard schatting ontoereikend, en is er een bindende schatting nodig waaraan de fiscus geen aanpassingen mag maken.

VLABEL - erkend

De bindende schatting kan enkel gemaakt worden door een schatter met VLABEL erkenning, wat garant staat voor ervaring, expertise en marktkennis. Zo bent u verzekerd van een schattingsverslag dat aan de nodige formele en kwaliteitseisen voldoet, en aanvaard wordt als een realistische waarde door de Vlaamse Belastingsdienst. Uw Heymans Vastgoed expert-schatter heeft deze VLABEL erkenning, en staat u hier dus graag in bij. 

Actueel & onafhankelijk

U kunt zelf de waarde van het onroerend goed schatten, echter zal deze taxatie niet bindend zijn. Indien u de woning later verkoopt tegen een hogere prijs dan degene die u heeft aangegeven, riskeert u fikse geldboetes voor tekortschatting. Indien u aanspraak doet op onze Vlabel-erkend schatter, bent u verzekerd van een onafhankelijk en een actuele waarde van het goed. Ten slotte is onze taxatie bindend, en niet tot door de fiscus aanpasbaar. 

VLABEL Schatting

Standaard schatting
Vlabel schatting
Werkwijze

Werkwijze

1. Aanvraag formulier 

U vult uw aanvraag in via ons
aanvraagformulier. Indien dit niet gaat zoals gewenst, kunt u ons steeds telefonisch bereiken op +32 493 74 60 52. 
Wij verzoeken u om het aanvraagformulier zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. 

2. Wij komen bij u langs

Het schatten van de woning start met het bezichten van het pand. Heb je grondplannen en andere relevante documenten ter beschikking, leg deze dan zeker voor ons klaar zodat we een zo correct mogelijk schattingsverslag kunnen maken. We nemen tijdens het plaatsbezoek ook noties en leggen het nodige beeldmateriaal vast. Dit wordt verder verduidelijkt in onze bevestigingsmail.

3. Waardebepaling & rapport

Na het plaatsbezoek maakt uw persoonlijke Heymans Vastgoed schatter-expert het schattingsrapport zorgvuldig voor u op. De verzamelde informatie wordt in één gedetailleerd verslag gegoten, dat u binnen de twee werkdagen na betaling mag verwachten. Voor bijkomende vragen kan u steeds bij ons terecht.

Klaar!

bottom of page